Boeken

Joyce inspireert en activeert organisaties en haar professionals niet alleen op het podium als inspirerend spreker. Ze deelt haar verhaal op verschillende manieren met de wereld. Zo deelt ze ook haar kennis en expertise als spreker bij de Speakers Club en coacht en traint ze toekomstige sprekers en executives hoe ze hun performance naar een next level kunnen tillen. Daarnaast is ze trotse ambassadeur van Stichting Ushersyndroom én heeft ze twee boeken geschreven: ‘Niet horen Niet zien Niet zwijgen’ en met collega spreker Niek van den Adel ‘De Lamme leidt de Blinde’.

Niet horen Niet zien Niet zwijgen joyce de ruiter inspirerende spreker

Niet horen Niet zien Niet zwijgen

Als je wereld donker en stil wordt, word jij dat dan ook?

Als Joyce zeventien is, zegt een arts tegen haar dat ze niet van waarde zal zijn voor de maatschappij. Hij suggereert dat ze maar een taal moet gaan leren. ‘Dan kun je misschien een keer een boek vertalen.’ Meer zit er voor haar niet in, is zijn boodschap.

Niet meer zien of horen

Joyce weet op dat moment net dat ze lijdt aan het zeer zeldzame Ushersyndroom, dat ervoor zorgt dat ze steeds slechter gaat horen en zien en rond haar veertigste doof en blind zal zijn. De diagnose maakt dat ze haast heeft: ze wil alles zien, alles doen, alles leren, alles meemaken voordat haar wereld definitief donker en stil wordt. Ze is in voortdurend gevecht met haar ziekte, wanhopig op zoek naar een manier om er blij mee te zijn – tot ze inziet dat dat een strijd is die ze nooit kan winnen. Dan begint ze ervan overtuigd te raken dat ze de wereld iets te vertellen heeft. Dat ze straks niet meer kan horen of zien, hoeft niet te betekenen dat ze ook zal zwijgen.

Veelgevraagde inspirerende vrouwelijke spreker

Nu is ze getrouwd, moeder van twee kinderen, ondernemer en veelgevraagd inspirerende spreker. Ze kan de invallende duisternis en de stilte niet tegenhouden, maar haar verhaal wel gebruiken om anderen te inspireren en beter te leren omgaan met veranderingen. Als veelgevraagd spreker verandermanagement staat ze wekelijks op het podium voor honderden professionals, managers, ondernemers en medewerkers. Tijdens deze inspiratiesessies en keynotes houdt zij hen een spiegel voor en inspireert ze organisaties over wendbaarheid en veerkracht in tijden van verandering.

En nee, ze heeft nooit een boek vertaald. Ze heeft er wel een geschreven. En wát voor een.

De opbrengst van Niet horen Niet zien Niet zwijgen gaat naar Stichting Ushersyndroom

Wil je 20 exemplaren of meer bestellen? Stuur dan even een mailtje naar info@joycederuiter.nl, dan regelen we een mooie korting bij de uitgever.

Recensies en reacties

 • Joyce is een sterke vrouw die anderen laat zien dat zij ondanks de onzekerheid waar zij mee leeft, zich niet laat belemmeren in haar ambities.

  Margriet van der Linden
  Margriet van der LindenPresentatrice, schrijfster en spreekster
 • Het verhaal van Joyce is een verhaal dat gehoord en gezien moet worden…zeker nu ze dat zélf nog kan zien en de reacties op haar verhaal zelf kan horen. Aanrader dus!!!

  Humberto Tan
  Humberto TanPresentator
 • Voor mij hét boek van het jaar over wendbaarheid en verandering – beschreven met een lach en een traan. Dit boek zou verplichte literatuur moeten worden voor iedereen die met verandering, zakelijk en/of privé, te maken krijgt.

  Jeroen de Punder
  Jeroen de PunderDirecteur Social Care Network B.V.
 • Ik heb het boek in één adem uitgelezen en wil mijn opperste waardering uitdrukken. Zowel haar ervaringen maar vooral haar mensvisie die eraan ten grondslag ligt hebben mij bijzonder aangesproken.

  Manu Keirse
  Manu Keirseo.a. Klinisch psycholoog, auteur en expert rouwbegeleiding
 • Een levensverhaal dat nog niet af is. Waar je stil van wordt én nog honderduit over door wilt praten. Je mag zo dichtbij Joyce komen dat je haar angst, boosheid en verdriet maar ook haar kracht, positiviteit en doorzettingsvermogen door en door voelt. Een boek dat je gelezen moet hebben omdat het bevestigt: what doesn’t kill you makes you stronger!

  Simone Astrid Jonker
  Simone Astrid JonkerDirector Human Resources Port of Rotterdam
 • Joyce neemt je mee in haar wereld en toont haar hele kwetsbare ik. Je ervaart door haar manier van schrijven bijna tastbaar het kleiner worden van haar wereld, auditief en visueel. Maar tegelijkertijd ervaar je door het boek heen ook de levenslust, of zoals Joyce het beschrijft: levens haast; Joyce laat je als mens zien dat je meer kunt als je maar in jezelf gelooft.

  Luc van den Akker
  Luc van den AkkerVoorzitter Raad van Bestuur Laurentius Ziekenhuis
De lamme leidt de blinde joyce de ruiter inspirerende spreker

De Lamme leidt de Blinde

‘Een hilarisch hart onder de riem voor iedereen in crisistijd’

Dit is een verhaal over Niek en Joyce.
Niek heeft een dwarslaesie en Joyce lijdt aan het Ushersyndroom, dat haar langzaam doof en blind maakt. Dat zijn geen leuke dingen natuurlijk, maar deze twee kunnen er wel mee leven. En hoe: ze trekken als inspirerende sprekers letterlijk volle zalen.

Totdat het stil valt voor deze twee inspirerende sprekers

Dan krijgt de wereld te maken met het coronavirus, die bijeenkomsten in één klap onmogelijk maakt. Niek en Joyce zitten in zak en as. Of beter: in een inloopkast en aan de keukentafel. Hun werk als inspirerende spreker is weg, hun gezondheid wordt bedreigd, al het nieuws is slecht en knuffelen mag ook al niet meer. Niek trekt zich terug onder zijn dekbed en Joyce pakt de chocola erbij.

Maar na een tijdje kunnen ze hun aangeboren optimisme toch niet langer onderdrukken. Dus gaan ze op zoek naar nieuwe manieren om zich nuttig te maken en hun verhaal te vertellen. Dat gaat met vallen en opstaan. Niek probeert het even zingend (geen goed idee) en Joyce klussend (ook niet zo). Maar hun zoektocht leidt uiteindelijk wel ergens toe en levert onderweg een hoop inzichten op. En dit boekje: een hilarisch hart onder de riem voor iedereen in een tijd van crisis.
#sterkercoronadoor

Van ieder verkocht exemplaar reserveren we € 1,50 voor het goede doel.

 

Bestel nu met korting

De boeken van Joyce kun je eenvoudig online bestellen en zijn in verschillende boekhandels te koop (check op voorhand altijd even de winkelvoorraad).

Ben je op zoek naar een bijzonder zakelijk of particulier geschenk of wil je jouw organisatie of medewerkers een kijkje laten nemen in haar wereld? Naast Joyce boeken als inspirerend spreker is het cadeau doen van één van haar boeken een mooie manier om bedrijven te inspireren en vooral te activeren in de wereld van wendbaarheid en veerkracht.
Bij het bestellen van 20 exemplaren of meer geldt een staffelkorting.

NEEM CONTACT OP