Lezingen

Meer informatie Lezing aanvragen Leiden in verandering Hoe ga jij om met verandering? Kies je ervoor om je te laten leiden door angst? Wacht je tot de noodzaak voor jou beslist? Óf neem je zelf het initiatief en de leiding over jouw eigen toekomst? Kortom: hoe wendbaar ben jij? Meer informatie Lezing aanvragen Het geluid van stilte In haar boek Niet horen Niet zien Niet zwijgen heeft Joyce diverse songteksten opgenomen die veel voor haar betekenen en prachtig aansluiten op haar verhaal. Tijdens de lezing van Joyce worden fragmenten van deze nummers door een professionele zangeres gezongen. Kippenvel gegarandeerd! Meer informatie Lezing aanvragen (Persoonlijke) leiderschapssessie Joyce verzorgt ook maatwerk (persoonlijke) leiderschapssessies waarbij haar lezing wordt uitgebreid met een interactieve video-opdracht. Meer informatie Lezing aanvragen Experience Samen ben je sneller én kom je verder! Ga letterlijk in de schoenen staan van mensen met het Ushersyndroom en ervaar thema’s zoals: leiding geven, hulp vragen, controle, samenwerken, communicatie en zien wat de ander nodig heeft, vanuit een heel ander perspectief.

Hoe neem jij de regie en zie jij veranderingen als kansen?


LEZING

Leiden in verandering

Veranderingen krijgen we allemaal op ons pad, zowel in ons werk als in ons persoonlijke leven.
Hoe geef jij leiding aan verandering, zowel die van jezelf als van anderen? Kies je ervoor om je te laten leiden door angst? Wacht je tot de noodzaak voor jou beslist? Óf neem je zelf het initiatief en de leiding over jouw eigen toekomst? Kortom: hoe wendbaar ben jij?

Doordat Joyce steeds weer een stukje van haar gehoor en zicht verliest, leeft zij in een continu veranderproces met de keuze: hoe ga ik hier mee om?

Joyce vertelt in haar lezingen over hoe zij omgaat met de veranderingen in haar leven en toch steeds weer kansen weet te vinden om te kunnen blijven werken en te participeren in de maatschappij. Kortom: hoe zij haar persoonlijke uitdagingen om heeft weten te buigen van een bedreiging naar een kans. Ze deelt haar beste persoonlijke inzichten en diverse theorieën op het gebied van de psychologie van veranderen. Deze inzichten zijn voor iedereen toepasbaar, zowel in je werk- als in je privéleven


De mensen in het publiek krijgen richting en concrete handvatten om te ontdekken dat elke verandering de katalysator of voedingsbodem kan zijn voor toekomstige kansen en successen. Voor henzelf en dus voor jouw (veranderende) organisatie.

Elk bedrijf is anders en doorloopt daarmee ook haar eigen veranderproces. Doordat Joyce zich vooraf in haar publiek verdiept staat jullie verandering altijd centraal in haar verhaal.
Als conceptontwikkelaar denkt ze graag mee tijdens het voortraject over de totale invulling van je evenement of bijeenkomst.

Onderwerpen waar Joyce over spreekt:
Verandering | Wendbaarheid | Veerkracht | Duurzame inzetbaarheid | Kwetsbaarheid | Samenwerken | Leiderschap | Mindset

Lees verder...


 • Met haar persoonlijke en professionele aanpak, hét voorbeeld van wendbaarheid en weerbaarheid. Een bron van inspiratie voor managers en medewerkers in een veranderende wereld!

  Astrid Jonker
  Astrid JonkerDirector Human Resources | Port of Rotterdam

Leiden in verandering

Tijdsduur:

 • 20-60 minuten

Geschikt voor:

 • Offline
 • De lezing is geschikt voor offline events, met publiek in de zaal.
 • Online
 • Een lezing in hybride vorm, vanaf een locatie, met een publiek dat online meekijkt via een livestream behoort ook tot de mogelijkheden.

Bekijk hier ook de webinar mogelijkheden.

LEZING

Het geluid van stilte

Het verhaal van Joyce krijgt nog meer impact en beleving met vocale intermezzo’s vertolkt door een professionele zangeres. Hiervoor werkt zij samen met de zangeressen Hiske Bongaarts of Berber Esha. In haar boek Niet horen Niet zien Niet zwijgen heeft Joyce diverse songteksten opgenomen die veel voor haar betekenen en prachtig aansluiten op haar verhaal. Tijdens de lezing van Joyce worden fragmenten van deze nummers gezongen. Kippenvel gegarandeerd!

Het geluid van stilte is exclusief te boeken via Marlies Kranendonk
 • Joyce heeft op een hybride event op een goede manier verbinding kunnen maken met honderden aangesloten ondernemers via een live stream. Met haar persoonlijke verhaal komt ze ook online “echt” binnen. Op krachtige wijze en zonder enig zelfmedelijden weet ze te inspireren. Uit haar verhaal kan iedereen op eigen wijze kracht halen.

  Dick Visser
  Dick VisserManager Bedrijven | Rabobank

Het geluid van stilte

Tijdsduur:

 • Lezing 45-60 minuten
 • Vocale intermezzo’s op maat

Optioneel:

 • Opdracht 20 minuten

Geschikt voor:

 • Offline
 • Online

LEZING

Workshopelement

In de lezing kan een workshopelement worden verwerkt, ongeacht de grootte van het publiek. Door het beantwoorden van 8 vragen wordt het publiek uitgedaagd aan zelfreflectie te doen. Zij vertalen middels deze vragen het verhaal van Joyce naar hun persoonlijke situatie.
Dit verrijkende inzicht is direct en eenvoudig in de praktijk toe te passen, zowel in het werk als privé. Een absolute aanrader wanneer je nog meer verdieping wilt voor het publiek!

 • Joyce haar verhaal sloot precies aan bij onze verwachting. Sterk verhaal, knap hoe Joyce een relatief grote groep zo betrokken krijgt. Goed dat er ook een opdracht in zit voor de luisteraars, hiermee wordt de sessie ook persoonlijk.

  Hilbrand Klijnstra
  Hilbrand KlijnstraTeamleider | Aegon

Lezing met workshopelement

Tijdsduur:

 • Lezing 45-60 minuten
 • Opdracht 20 minuten

Geschikt voor:

 • Offline
 • Online

LEZING

(Persoonlijke) leiderschapssessie

Joyce verzorgt ook maatwerk (persoonlijke) leiderschapssessies waarbij haar lezing wordt uitgebreid met een interactieve video-opdracht. Het resultaat: een tastbaar startpunt voor jouw visie op jouw rol en tevens reminder voor de realisatie ervan.
Dit kan voor zowel voor professionals als voor leidinggevenden op maat worden ontwikkeld.

Leidinggevende professionals

Technologische ontwikkelingen, veranderingen in de klantvraag of de strategie, de coronamaatregelen; dit is nog maar een kleine greep uit de ingrijpende veranderingen waar jij als leidinggevende professional mee geconfronteerd wordt. Hoe gaat jouw team hier mee om? En in hoeverre sta jijzelf, als voorbeeld voor jouw mensen, open voor veranderingen?
Joyce geeft inzichten en praktische handvatten hoe jij jouw mensen mee kunt krijgen in veranderprocessen.

Vakinhoudelijke en uitvoerende professionals
Wanneer bepalen angst en weerstand het verloop van jouw verdere carrière en leven? Wacht je tot de noodzaak voor jou beslist of neem je zelf het initiatief en leiding over jouw toekomst?
Joyce helpt medewerkers unieke talenten te ontdekken en deze duurzaam in te zetten, waarmee er een stevige basis gecreëerd wordt voor groei en impact. En dus kansen. Zowel persoonlijk als professioneel.

 • Tijdens de laatste onderwijsbijeenkomst van de MHBA opleiding van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur heeft Joyce een zeer inspirerende bijdrage verzorgd voor onze doelgroep van strategisch leidinggevenden uit de zorg. Met een sterk persoonlijk verhaal is Joyce zeer goed in staat mensen te inspireren en na te laten denken over hoe wendbaar zij zijn en over hoe zij eigen ervaringen mee kunnen nemen in het leiderschap dat ze willen tonen. Eerlijk, helder, inspirerend en persoonlijk! Een hele fijne bijdrage waarvan de impact bij de deelnemers nog lang zichtbaar zal zijn.

  Maarten Janssen
  Maarten JanssenProgrammamanager | Erasmus Centrum voor Zorgbestuur

(Persoonlijke) leiderschapssessie

Tijdsduur:
Totaal minimaal 2,5 uur, bestaande uit:

 • Lezing 45-60 minuten
 • Workshopelement 20 minuten
 • Video-opdracht minimaal 1,5 uur

Geschikt voor:

 • Offline

LEZING

Experience

Samen ben je sneller én kom je verder! Ga letterlijk in de schoenen staan van mensen met het Ushersyndroom en ervaar thema’s zoals: leiding geven, hulp vragen, controle, samenwerken, communicatie en zien wat de ander nodig heeft, vanuit een heel ander perspectief.
Joyce presenteert bijv. een ‘doof- én-blindwandeling’ of een ‘blindproeverij’ waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

 • De manier waarop Joyce het team geïnspireerd heeft was fenomenaal. Wat ik het meest gewaardeerd heb in onze samenwerking is dat Joyce graag meedenkt in het bereiken van ons doel. Ook als dit betekent dat ze haar aanpak moet veranderen om van meerwaarde te zijn deed ze dat graag. Bij ons betekende dat het begeleiden van een ervaring. De ideeën vlogen over de tafel en een echte “can-do” attitude was daarbij van grote impact. We hebben als gevolg niet alleen geluisterd & gevoeld, maar ook zeker ervaren hoe het (een klein beetje) is om in Joyce haar schoenen te lopen. Gedurende het hele proces en sessie was Joyce actief mensen bij het verhaal aan het betrekken en oprecht geïnteresseerd in wat het voor hen betekende. De eind evaluatie van haar sessie was ontzettend goed met een 4.8 uit 5 (85 deelnemers). Absoluut een aanrader dus!

  Jelle Kleijn
  Jelle KleijnMedical Affairs Lead Amgen

Experience

Tijdsduur:

 • Lezing 45-60 minuten
 • Experience op maat

Optioneel:

 • Workshop element 20 minuten
 • Video-opdracht minimaal 1,5 uur

Geschikt voor:

 • Offline

Ter inspiratie

Boek

Vergroot de beleving rondom je (online) bijeenkomst door de genodigden vooraf of achteraf een attentie te sturen of geven. Denk bijvoorbeeld aan het boek Niet horen Niet zien Niet zwijgen of De Lamme leidt de Blinde (door de coronacrisis).

Ter inspiratie

Wijnproeverij

Het verhaal van Joyce horen, zien en voelen gaat verder door ook te ruiken en te proeven. De wijnkenners van Vasco Wijn nemen de genodigden mee op een ontdekkingsreis door hun zintuigen en vertellen hoe je met je handen, neus en mond wijnen kunt leren ervaren als een verhaal. Vasco Wijn importeert exclusieve Portugese wijnen met een verhaal, die perfect op het verhaal van Joyce aansluiten.

Geschikt voor: offline en online

Reacties van opdrachtgevers

 


Annemarij Bouma

Wat een inspirerend verhaal! Hoe sta jij in het leven? Hoe ga jij om met alle veranderingen? We hebben er allemaal mee te maken, de wereld verandert in rap tempo. Ik kan je verzekeren dat iedereen kan leren van hoe Joyce omgaat met veranderingen en in het leven staat! Een pakkend en inspirerend verhaal. Zet iedereen aan het denken.

Annemarij Bouma
Teammanager | Rabobank Utrecht

Quinten Fraai

Ik heb met bewondering naar haar verhaal geluisterd. Het is een authentiek verhaal, zonder zelfmedelijden en mét optimisme en positiviteit gebracht. Juist dát maakt het zo’n krachtig en inspirerende ervaring voor haar toehoorders. Ik wens Joyce nog veel meer toehoorders toe!

Quinten Fraai
CEO | Monuta

Sanne Scholten

Ik denk dat het nog nooit zo stil is geweest op ons kantoor. Joyce heeft natuurlijk een bijzonder persoonlijk verhaal, maar ze is bovendien een zeer goede spreker, met rust, emotie en humor. Ik vond het heel bijzonder en de collega’s met mij. Als je op zoek bent naar een verhaal over persoonlijke keuzes en kracht, over zelf regie nemen, en over de positieve kant van negatieve ervaringen: vraag Joyce!

Sanne Scholten
Directeur-Bestuurder | LKCA

Maarten Janssen

Tijdens de laatste onderwijsbijeenkomst van de MHBA opleiding van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur heeft Joyce een zeer inspirerende bijdrage verzorgd voor onze doelgroep van strategisch leidinggevenden uit de zorg. Met een sterk persoonlijk verhaal is Joyce zeer goed in staat mensen te inspireren en na te laten denken over hoe wendbaar zij zijn en over hoe zij eigen ervaringen mee kunnen nemen in het leiderschap dat ze willen tonen. Eerlijk, helder, inspirerend en persoonlijk! Een hele fijne bijdrage waarvan de impact bij de deelnemers nog lang zichtbaar zal zijn.

Maarten Janssen
Programmamanager | Erasmus Centrum voor Zorgbestuur

Guy Buck

Joyce heeft op inspirerende wijze haar verhaal live verteld aan 200 medewerkers van Aafje tijdens ons jaarlijks kennispodium. Wow! Velen waar echt zichtbaar en hoorbaar geraakt. Tevens was Joyce de dagvoorzitter van dit kennispodium waarin ze mij vakkundig interviewde en het geheel soepel leidde. Een inspirerende vakvrouw!

Guy Buck
Voorzitter Raad van Bestuur | Zorgonderneming Aafje

Astrid Jonker

Met haar persoonlijke en professionele aanpak, hét voorbeeld van wendbaarheid en weerbaarheid. Een bron van inspiratie voor managers en medewerkers in een veranderende wereld!

Astrid Jonker
Director Human Resources | Port of Rotterdam

Florien de Nijs

Joyce is een doorzetter, ambitieus en inspirerend. Je blijft luisteren en gaat mee in haar energie. Ze laat je stilstaan en beseffen wat echt belangrijk is.

Florien de Nijs
Chief HR Officer | Exact

Arri Hartog

VOOR EEN TOPWEBINAR DIE BIJ (JOU) BLIJFT Als er iemand is die vanuit de praktijk kan vertellen hoe valt om te gaan met veranderingen, dan is dat Joyce wel. Haar indrukwekkende levensverhaal staat daar borg voor. Energierijk inspireert zij in haar webinar. Over veerkracht, over kansen en over wendbaarheid. Voor organisaties en belangrijker nog: voor de mensen die er werken. Haar motto: onderuit of vooruit. Wat heb ik er ontzettend veel en blijvend van geleerd!

Arri Hartog
Directeur Gemeentebelastingen en basisinformatie & Onderzoekscentrum | Drechtsteden

Mattijs Hooglander

Joyce neemt je op een heel persoonlijke wijze mee in haar leven en wat verandering voor haar betekent. Anders kijken naar kansen en anders omgaan met bedreigingen. En als zij dat kan, dan is het voor velen van ons een koud kunstje. 

Mattijs Hooglander
CEO | ABN Amro Pensioenfonds

Marc Hogenbirk

Yesterday, we brought together over 90 of our worldwide operating ProQRians for an online seminar on ‘change’ led by Joyce de Ruiter. In a very elegant and upmost innovate way, Joyce teached us how to master a mindset needed to embrace change and how to overcome managerial obstacles hampering transformations. All of us were captivated and inspired by Joyce. Everyone has a story to tell, but definitely not one like hers! We would love to host Joyce again soon! Thanks Joyce!

Marc Hogenbirk
Director Digital Health Technologies | ProQR

Menno Aardewijn

Wat mij bij Joyce als spreker opviel is de ‘kalmte’ en ‘helderheid’ waarmee ze over de kwetsbaarheid in haar persoonlijke leven spreekt. Tegelijkertijd gidst ze je als toehoorder met haar woorden ongemerkt naar diepten in je gevoel waar je ook je eigen kwetsbaarheid beleeft en meestal niet snel mee voor de dag zal komen. Haar hele verhaal is een krachtige uitnodiging om dát juist wel te doen, omdat het je leven én werk veel meer diepgang en betekenis geeft en deuren opent die anders niet opengaan.
Een aanrader voor wie naar een spreker zoekt die weet te motiveren én te verbinden.

Menno Aardewijn
Business Consultant | UWV

Noëlle Uilenburg

Inhoudelijk een prachtig en aansprekend verhaal met veel aanknopingspunten voor eigen handelen. Daarnaast zag het webinar er prachtig uit met allerlei visuals. Echt een aanrader!

Noëlle Uilenburg
Manager R&D | NSDSK

Robert Schulze

Het verhaal dat Joyce brengt is ontroerend en tegelijkertijd humoristisch en inspirerend. Joyce laat je op geheel eigen wijze toe in haar wereld. Hierbij laat ze zien hoe ook jij jouw uitdagingen en veranderingen te lijf kunt gaan.

Robert Schulze
Business coach en Partner | The Growth Factory

Mark de Witte

Zeer indrukwekkend verhaal waarin Joyce haar persoonlijke levenservaringen op een zeer kwalitatieve en relevante manier koppelt aan concrete bedrijfs -cultuur adviezen en persoonlijke levenslessen. Niet eerder in mijn ruim 30 jaar bedrijfservaring zo’n indrukwekkende en relevante presentatie gehoord of gezien. Weet zeker dat niemand van de aanwezigen dit verhaal zal vergeten en ben er van overtuigd dat zowel ons bedrijf als iedere toehoorder hier iets goeds mee kan doen in de toekomst. Voor ieder bedrijf dat een goede bedrijfscultuur serieus neemt kan ik een presentatie door Joyce van harte aanbevelen.

Mark de Witte
CEO | De Kuyper Royal Distillers

Simone Boogaard

Op het laatste moment moest onze bijeenkomst, vanwege de Coronamaatregelen, digitaal. Zonder problemen pakte Joyce dit op. Zeer professionele en inspirerende presentatie vanuit haar eigen studio. Mooie aanknopingspunten als je te maken krijgt met verandering en zo toepasbaar in dit Covid tijdperk. Wat een sterke vrouw. Chapeau en zeker een aanrader. 

Simone Boogaard
Directeur Projecten Metro en Tram | Gemeente Amsterdam

Dave Venmans

Het verhaal van Joyce raakte me diep. Een voorbeeld hoe je vanuit je eigen kracht dromen waar kunt maken, valt en opstaat, kwetsbaarheid toont en samenwerkt om doelen te behalen.
Joyce weet je echt mee te nemen in haar verhaal en te laten voelen dat niets onmogelijk hoeft te zijn.

Dave Venmans
COO Business Support Functions | KPMG

Joop Jansen

Ik heb zelden een presentatie meegemaakt die zo ‘spot on’ was, die echt aanzet tot verandering en inspireert. Niet alleen is Joyce een ijzersterke spreker, maar zij is ook in staat om mensen te inspireren aan de hand van persoonlijke levenslessen. Joyce is authentiek en straalt een energie uit die onbeschrijflijk is. Ik ben zeer dankbaar dat ik de presentatie van Joyce heb mogen ervaren. Professioneel en uiterst inspirerend.

Joop Jansen
Chief Legal Officer | Partner in Compliance

Dick Visser

Joyce heeft op een hybride event op een goede manier verbinding kunnen maken met honderden aangesloten ondernemers via een live stream. Met haar persoonlijke verhaal komt ze ook online “echt” binnen. Op krachtige wijze en zonder enig zelfmedelijden weet ze te inspireren. Uit haar verhaal kan iedereen op eigen wijze kracht halen.

Dick Visser
Manager Bedrijven | Rabobank

Joost van de Kamp

Joyce inspireert vanaf de eerste seconde. Wat een voorbeeld hoe je zelf richting kunt geven aan je carrière of leven. Als spreker heb ik haar meerdere malen mogen horen en iedere keer was er weer dat kippenvel moment. Mocht je aan de slag gaan met je team, ze willen laten inspireren en tot nadenken zetten, dan is Joyce degene die je zoekt.

Joost van de Kamp
HR Director | Jaarbeurs

Nieuwsgierig naar wat Joyce voor jouw evenement of bijeenkomst kan betekenen?

Joyce werkt ook samen met Ctaste, Locaties met meerwaarden en de boekingsbureaus De Spreker, Quality Bookings, Marlies Kranendonk, De V.I.P. Fabriek, ZijSpreekt, Barbara Markovits, Sprekershuys en Athenas.