OVER JOYCE

Meer informatie Kennismaken met Joyce Ik hoef niet te kunnen horen om gehoord te worden. - Joyce de Ruiter Ik hoef niet te kunnen zien om een visie te hebben,

“Jij gaat niet van waarde zijn voor deze maatschappij”

Dit zei een oogarts tegen mij. Ik was zeventien jaar oud en stond voor de vraag: wat wil ik met mijn toekomst, welke studie wil ik volgen?
Ik heb het Ushersyndroom, een ziekte waardoor ik langzaam doof én blind word. Ik wilde visual marketing gaan studeren. Volgens de arts kon ik die studie wel vergeten: “De naam alleen al”.
Ik had op dat moment een keuze: wegzakken in een slachtofferrol of kijken naar de mogelijkheden en daar het maximale uithalen. En dat bleek en blijkt verrassend meer dan je zelf ook maar in de verste verte voor mogelijk houdt.

Ik zie het Ushersyndroom niet alleen als een beperking want het heeft mij ook unieke talenten gegeven. En deze talenten pas ik toe in mijn werk. Ik heb gewerkt in de sales, HR, evenementenorganisatie, incentive- en verandermanagement. Nu ben ik spreker, auteur en inspirator, vanuit mijn eigen bedrijf. Ik bundel mijn kennis, visie en levensverhaal in maatwerk lezingen en inspiratiesessies. En oh ja, voor die studie Visual Marketing ben ik destijds met vlag en wimpel geslaagd.

Mijn mantra: “Je kunt niet het slachtoffer zijn van de verandering, alleen van jouw houding.”

Stichting Ushersyndroom

Er is nog geen behandeling mogelijk om de achteruitgang van het zicht en gehoor door het Ushersyndroom te stoppen. Stichting Ushersyndroom zet zich in voor het werven van donaties om hoopvol wetenschappelijk onderzoek te financieren. Ik ben trots om als ambassadeur van Stichting Ushersyndroom bij te dragen aan het realiseren van onze droom van blijven horen en zien. Wil je meer weten over het Ushersyndroom of ons helpen onze droom waar te maken?

STICHTING USHERSYNDROOM