OVER SPREKER JOYCE

Meer informatie Neem direct contact op Ik hoef niet te kunnen horen om gehoord te worden. - Joyce de Ruiter Ik hoef niet te kunnen zien om een visie te hebben,

Over spreker Joyce

“Jij gaat niet van waarde zijn voor deze maatschappij”

Het verhaal van Joyce

Kan je je het voorstellen? Dat een oogarts dit tegen Joyce zei? Ze was slechts 17 jaar oud, de vragen die in eerste instantie haar bezighielden waren: ‘Wat wil ik met mijn toekomst, welke studie wil ik volgen?’ Maar dit veranderde dus in 1 klap.

Ruim een jaar daarvoor kreeg Joyce de diagnose Ushersyndroom, een ziekte waardoor ze langzaam doof én blind wordt. Joyce wilde de studie visual marketing gaan studeren. Volgens de arts kon ze die studie wel vergeten: “De naam alleen al.”

Op dat moment had ze een keuze: wegzakken in een slachtofferrol of kijken naar de mogelijkheden en daar het maximale uithalen. En dat bleek en blijkt verrassend meer dan je zelf ook maar in de verste verte voor mogelijk houdt.

Joyce ziet het Ushersyndroom niet alleen als een beperking want het heeft haar ook unieke talenten gegeven. En deze talenten past ze toe in haar werk. Zo heeft ze al gewerkt in de sales, HR, evenementenorganisatie, incentive- en verandermanagement.

Spreker wendbaarheid en veerkracht

Vandaag de dag is Joyce een inspirerende vrouwelijke spreker en auteur, allemaal vanuit haar eigen bedrijf. Ze bundelt haar kennis, visie en levensverhaal in maatwerk keynotes en inspiratiesessies. Daarnaast is ze trainer en coach bij de Speakers Club waar ze professioneel sprekers en executives naar hun next level in spreken begeleidt. Ook is ze een trotse ambassadeur van Stichting Ushersyndroom.

En oh ja, voor die studie Visual Marketing is ze destijds met vlag en wimpel geslaagd.

Joyce is een autoriteit op het gebied van wendbaarheid en veerkracht in tijden van verandering. Als inspirerende vrouwelijke spreker wordt zij veelvuldig geprezen als het gaat om deze thema’s. Tijdens haar inspirationals, keynotes en webinars ze deelt haar prachtige levensverhaal en persoonlijke inzichten gecombineerd met de psychologie van veranderen.
Zo houdt zij op verrassende wijze én met een vleugje humor wekelijks honderden (zorg)professionals, managers, ondernemers en hun medewerkers dezelfde spiegel voor: onderuit of vooruit?

Haar mantra: “Je kunt niet het slachtoffer zijn van de verandering, alleen van jouw houding.”

Inspirerende spreker Joyce de Ruiter verandering leiderschap

Onderwerpen waar Joyce over spreekt

Verandering | wendbaarheid | mindset | veerkracht | duurzame inzetbaarheid | samenwerken | leiderschap | care vs. cure | patiëntencommunicatie | diversiteit & inclusie

BOEK JOYCE ALS INSPIRERENDE SPREKER

Bekijk tarieven

Naast spreker, ook auteur

Niet horen Niet zien Niet zwijgen

‘Niet horen Niet zien Niet zwijgen’ is een prachtig autobiografisch verhaal over levenshaast, de zoektocht naar dealen met het continue veranderproces en de groeiende overtuiging dat Joyce de wereld, niet alleen als inspirerende spreker maar ook als mens, iets te vertellen heeft. Want dat ze straks niet meer kan horen of zien, hoeft niet te betekenen dat ze ook zal zwijgen.

BESTEL BOEK NIET HOREN NIET ZIEN NIET ZWIJGEN
Niet horen Niet zien Niet zwijgen joyce de ruiter inspirerende spreker vrijstaand
De lamme leidt de blinde joyce de ruiter inspirerende spreker vrijstaand

De Lamme Leidt de Blinde

Ook heeft zij samen met spreker collega Niek van den Adel het boek ‘De Lamme leidt de Blinde’ geschreven. Beiden zijn ze van de ene op de andere dag overvallen door een gebeurtenis die hun wereld op de kop zetten. En toen kwam ook nog het coronavirus… Maar dat betekent niet dat ze bij de pakken neer zijn gaan zitten. Dit boek is een hilarisch hart onder de riem voor iedereen in een tijd van crisis.

BESTEL BOEK DE LAMME LEIDT DE BLINDE

Spreker én inspirator

Naast auteur en inspirerende spreker verzorgt Joyce ook aanvullende workshopsessies die compleet naar wens of behoefte ingevuld kunnen worden. Een tastbaar startpunt voor het ontwikkelen van ieders individuele visie op z’n eigen rol en tevens reminder voor de realisatie ervan. Dit kan voor zowel voor professionals als voor leidinggevenden op maat worden ontwikkeld.

Haar lezingen kunnen uitgebreid worden met een experience of inspiratiesessies van 10 minuten tot 3 uur. Laat het publiek letterlijk in Joyce haar schoenen staan met een zintuigprikkelend geblinddoekt diner of hindernisbaan. Joyce denkt graag mee met de invulling hiervan. Maar dit kan ook een interactieve talkshow of leiderschapsessie zijn met een video-opdracht. Of wat dacht je van muzikale intermezzzo’s genaamd ‘Geluid van stilte’ door zangeres Hiske Bongaarts en gitarist Kas Lambers. Impact, beleving en kippenvel gegarandeerd!

HIER WIL IK MEER VAN WETEN

Als spreker in de media

Als expert en ervaringsdeskundige op het gebied van verandering en wendbaarheid wordt Joyce regelmatig benaderd om haar verhaal te delen in de media. Zo heeft zij al diverse malen haar verhaal en kennis gedeeld op televisie, radio en in dagbladen, magazines, en podcasts.

BEKIJK SPREKER JOYCE IN DE MEDIA
Joyce de Ruiter en Humberto Tan RTL Late night

Meer over Joyce

Viola

Als je Joyce als inspirerende spreker wilt boeken of haar mailt voor andere vragen, krijg je in de meeste gevallen een reactie van Viola Reijenga. Joyce noemt haar wel eens haar hulphond; ze is namelijk als p.a. (personal assistent) haar linker- én rechterhand, zowel voor alle boekingen als op locatie tijdens events. En… met een beetje mazzel heeft Viola ook nog chocola mee voor onderweg.

Maar met deze omschrijving zou je haar natuurlijk te kort doen. Viola is namelijk ook gecertificeerd TMA Professional en Coach. Ze biedt trajecten aan voor loopbaan- en life coaching en organiseert TMA teamsessies waarbij wordt ingezoomd op de samenwerking binnen een team.
Geen wollige praat, maar hands-on en vol praktische inzichten.
Dus zoek je een mooi vervolg op de keynotes van Joyce, neem dan vooral eens een kijkje op haar website.

MAAK KENNIS MET SEARCH FOR TALENT

 

De Speakers Club

Naast inspirerende spreker en auteur is Joyce ook trainer en coach bij de Speakers Club. De Speakers Club bestaat uit een team van specialisten die jou helpen jouw verhaal/idee het podium te geven dat het verdient. Je leert niet alleen van mensen die veel OVER spreken weten, maar ook van de beste SPREKERS hoe jouw performance naar een next level te brengen. Of je nu (professioneel) spreker bent – of wil worden – of een inspirerende leiderschapsrol hebt. Dat doen we door de grootste aandacht voor het kleinste detail op het gebied van content, design én delivery.
Let’s create impact!

LEES MEER OVER DE SPEAKERS CLUB

 

Stichting Ushersyndroom

Er is nog geen behandeling mogelijk om de achteruitgang van het zicht en gehoor door het Ushersyndroom te stoppen. Stichting Ushersyndroom zet zich in voor het werven van donaties om hoopvol wetenschappelijk onderzoek te financieren. Joyce is trots om als ambassadeur van Stichting Ushersyndroom bij te dragen aan het realiseren van de droom van blijven horen en zien. Wil je meer weten over het Ushersyndroom of ons helpen onze droom waar te maken?

LEER MEER OVER STICHTING USHERSYNDROOM

of doneer direct