Referenties

Ervaringen van anderen
als inspirerende spreker

Als spreker, expert en ervaringsdeskundige op het gebied van verandering, wendbaarheid, veerkracht en diversiteit en inclusie wordt Joyce regelmatig benaderd om haar verhaal te delen voor een groot publiek.

Opdrachtgevers van spreker Joyce aan het woord

Lezingen (live of hybride)

> Bekijk hier het aanbod lezingen

 • Ik heb Joyce meegevraagd met een studiereis naar San Diego waar ze ook heeft gesproken op het NextMedHealth congres. De manier waarmee ze omgaat met haar uitdagingen is niets minder dan spectaculair. Ze weet het publiek mee te nemen op haar reis door hen door haar ogen te laten kijken en oren te laten horen en te boeien van begin tot eind. Zelfredzaamheid, veerkracht en vooral wendbaarheid zijn kernwaarden waarover zij met passie en ervaring spreekt.

  Lucien Engelen
  Lucien EngelenSpreker en CEO | TransformHealth
 • Indringend, persoonlijk, toepasbaar, kippenvel, toont de kracht van wat mogelijk is, opent je ogen. Enorm inspirerende keynote, gegeven door Joyce toegespitst op het thema Diversiteit & Inclusiviteit. Zij heeft op ongekende wijze het thema nieuw leven ingeblazen in onze organisatie. Aanrader!

  Vivienne de Leeuw
  Vivienne de LeeuwCFO | Port of Rotterdam
 • Als je Joyce als spreker uitnodigt weet je een ding zeker: haar verhaal en presentatie maken van begin tot eind diepe indruk. Zelden een uur meegemaakt met zoveel impact en waarde!

  Hilbert de Vries
  Hilbert de VriesBestuursvoorzitter | SSOE
 • Joyce heeft ons op een ongelofelijke manier geïnspireerd. Iedereen beleefde haar authenticiteit en kwetsbaarheid, maar ook moed en kracht. Iedereen zal zich deze voordracht altijd blijven herinneren en hierdoor proberen om het slachtofferschap wat los te laten. Dank je Joyce, je was geweldig.

  Rik Claes
  Rik ClaesCEO | Benedenti Group
 • Zeer indrukwekkend verhaal waarin Joyce haar persoonlijke levenservaringen op een zeer kwalitatieve en relevante manier koppelt aan concrete bedrijfs -cultuur adviezen en persoonlijke levenslessen. Niet eerder in mijn ruim 30 jaar bedrijfservaring zo’n indrukwekkende en relevante presentatie gehoord of gezien. Weet zeker dat niemand van de aanwezigen dit verhaal zal vergeten en ben er van overtuigd dat zowel ons bedrijf als iedere toehoorder hier iets goeds mee kan doen in de toekomst. Voor ieder bedrijf dat een goede bedrijfscultuur serieus neemt kan ik een presentatie door Joyce van harte aanbevelen.

  Mark de Witte
  Mark de WitteCEO De Kuyper Royal Distillers
 • Tijdens de laatste onderwijsbijeenkomst van de MHBA opleiding van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur heeft Joyce een zeer inspirerende bijdrage verzorgd voor onze doelgroep van strategisch leidinggevenden uit de zorg. Met een sterk persoonlijk verhaal is Joyce zeer goed in staat mensen te inspireren en na te laten denken over hoe wendbaar zij zijn en over hoe zij eigen ervaringen mee kunnen nemen in het leiderschap dat ze willen tonen. Eerlijk, helder, inspirerend en persoonlijk! Een hele fijne bijdrage waarvan de impact bij de deelnemers nog lang zichtbaar zal zijn.

  Maarten Janssen
  Maarten JanssenProgrammamanager | Erasmus Centrum voor Zorgbestuur
 • De manier waarop Joyce het team geïnspireerd heeft was fenomenaal. Wat ik het meest gewaardeerd heb in onze samenwerking is dat Joyce graag meedenkt in het bereiken van ons doel. Ook als dit betekent dat ze haar aanpak moet veranderen om van meerwaarde te zijn deed ze dat graag. Bij ons betekende dat het begeleiden van een ervaring. De ideeën vlogen over de tafel en een echte “can-do” attitude was daarbij van grote impact. We hebben als gevolg niet alleen geluisterd & gevoeld, maar ook zeker ervaren hoe het (een klein beetje) is om in Joyce haar schoenen te lopen. Gedurende het hele proces en sessie was Joyce actief mensen bij het verhaal aan het betrekken en oprecht geïnteresseerd in wat het voor hen betekende. De eind evaluatie van haar sessie was ontzettend goed met een 4.8 uit 5 (85 deelnemers). Absoluut een aanrader dus!

  Jelle Kleijn
  Jelle KleijnMedical Affairs Lead Amgen
 • Wat een geweldige bijdrage heeft Joyce samen met Hiske en Kas geleverd aan ons event. Het was een perfecte opening van ons event waarin onze company values centraal stonden. Joyce had zich verdiept in ons bedrijf en legde de verbinding tussen haar verhaal en onze medewerkers. De muzikale aanvulling van Hiske en Kas waren als een spreekwoordelijke ‘lijst’ dat hoort bij een mooi schilderij. Verandering is voor niemand gemakkelijk maar Joyce is hét voorbeeld hoe je met moed en de persoonlijke opgave om jezelf continu te blijven ontwikkelen elke verandering aan kunt.

  Louis Rustenhoven
  Louis RustenhovenCEO | Companial
 • Joyce inspireert vanaf de eerste seconde. Wat een voorbeeld hoe je zelf richting kunt geven aan je carrière of leven. Als spreker heb ik haar meerdere malen mogen horen en iedere keer was er weer dat kippenvel moment. Mocht je aan de slag gaan met je team, ze willen laten inspireren en tot nadenken zetten, dan is Joyce degene die je zoekt.

  Joost van de Kamp
  Joost van de KampHR Director Jaarbeurs
 • Joyce managed to have 200+ colleagues to be silent for almost one hour. Many afterwards came to me and mentioned this was the most impactful story they’ve ever heard. I would therefore absolutely recommend Joyce might you want to organize an event around change, agility, real value. In one word: amazing!

  Eric van Deursen
  Eric van DeursenPartner KPMG
 • Ik had Joyce al eens eerder op een symposium horen spreken en toen was ik zo onder de indruk, ik dacht, dat gun ik iedereen om dit te horen, te voelen. Hoe iemand die zo’n harde boodschap gekregen heeft, haar verhaal zo kan vertellen met zoveel positiviteit, dat kan niet anders dan impact hebben, je raken. Het heeft ons allemaal tot nadenken gezet en geïnspireerd. Met die energie en waardevolle levenslessen van Joyce was de toon gezet en hebben we de bedrijfsdagen succesvol doorgezet en afgesloten. Sommige gaven aan het een cadeautje te vinden. Dat is alleen maar mooi. Ik merk ook dat ik de lesson learned meeneem in de praktijk en het me toch weer een andere kijk gegeven heeft. Dus enorm bedankt Joyce dat je dit met ons wilde delen.

  Carina Kruijsse
  Carina KruijsseBestuurder | SMO Traverse
 • Joyce spreekt met passie, zoals vele sprekers dat doen. Maar het opmerkelijke aan haar is dat je daadwerkelijk kunt zien hoe ze intens geniet van het delen van haar verhaal waardoor ze jou bewuster maakt. Haar verhaal is beklijvend; het hield me wakker na een lange dag want ik werd aangezet tot diepere reflectie. Joyce is de persoon die jouw congres of symposium onderscheidt van de rest! Laat er geen misverstand over bestaan; ze is, in haar eigen woorden, geen ‘zweefteef’. Joyce is een vrouw van de wereld, realistisch en met beide benen stevig op de grond!

  Karen Aanraad
  Karen AanraadEventmanager | Ministerie van Financiën
 • Joyce heeft met haar persoonlijke, inspirerende en enorm krachtige verhaal 300 leidinggevenden en mijzelf diep geraakt. De insteek betrof wendbaarheid en hoe je daar vanuit je innerlijke drive richting aan kunt geven. Joyce spreekt met tempo, flair en impact. Haar presentatie is persoonlijk en impactvol, en vol met rake boodschappen die zowel standalone als tezamen echt aanzetten tot anders denken en anders doen. Echt veruit de meest impactvolle spreker én boodschap.

  Peter Visser
  Peter VisserProgram Manager | ABN Amro Bank
 • Joyce zet een supersterk inhoudelijk verhaal neer. Dat heb ik meer mensen zien doen, maar de manier waarop ze dit doet is uniek. Zo krachtig in haar kwetsbaarheid. Zo vanuit haar eigen ervaring de verbinding makend met haar publiek. Ik sprak na haar presentatie diverse stoere collega’s die moesten toegeven dat ze met een brok in de keel hadden geluisterd.

  Ralph van Disseldorp
  Ralph van DisseldorpHoofd communicatie/directie strategie | NVWA
Inspirerende spreker Joyce de Ruiter verandering leiderschap

Onderwerpen waar Joyce over spreekt

Verandering | wendbaarheid | mindset | veerkracht | duurzame inzetbaarheid | samenwerken | leiderschap | care vs. cure | patiëntencommunicatie | diversiteit & inclusie

BOEK JOYCE ALS INSPIRERENDE SPREKER

Informeer naar de mogelijkheden | Bekijk tarieven

Opdrachtgevers van spreker Joyce aan het woord

Webinar (online)

> Bekijk hier het aanbod

 • Yesterday, we brought together over 90 of our worldwide operating ProQRians for an online seminar on ‘change’ led by Joyce de Ruiter. In a very elegant and upmost innovate way, Joyce teached us how to master a mindset needed to embrace change and how to overcome managerial obstacles hampering transformations. All of us were captivated and inspired by Joyce. Everyone has a story to tell, but definitely not one like hers! We would love to host Joyce again soon! Thanks Joyce!

  Marc Hogenbirk
  Marc HogenbirkDirector Digital Health Technologies | ProQR
 • Wauw wat een verhaal, soms met tranen in mijn ogen en soms kippenvel op mijn armen! Met veel bewondering heb ik naar Joyce geluisterd tijdens het webinar. Zij geeft aan de woorden wendbaarheid en veerkracht een gezicht, een geluid… rechtstreeks vanuit haar hart. Met zoveel menselijkheid en nog meer professionaliteit. Echt een (vak)vrouw die vanuit haar eigen kracht en valkuilen haar kansen ziet en deze benut. En dit is en doet ze niet alleen tijdens het webinar. Ook voorafgaand aan het webinar en achteraf is zij een professional met een ongekende passie. Bedankt Joyce, ik zal overal vertellen wat voor mooi verhaal jij vanuit je eigen veranderingen hebt doorgemaakt en dat het nog lang niet the end is!

  Susanne In 't Ven
  Susanne In 't VenOpleidingen & Trainingen | Avans Hogeschool
 • In een tijd waarin live events niet kunnen is het de kunst om goede energieke en boeiende sprekers te vinden voor digitale Events. Als één iemand dat kan dan is het Joyce! Joyce verdiept zich super in de doelgroep, weet daarom ook heel goed de deelnemers te raken omdat ze ze aanspreekt op wat hen bezig houdt. Daarnaast is ze super professioneel en inhoudelijk heel boeiend! Echt een aanrader.

  Margreet Roest
  Margreet RoestEventmanager
 • Op het laatste moment moest onze bijeenkomst, vanwege de Coronamaatregelen, digitaal. Zonder problemen pakte Joyce dit op. Zeer professionele en inspirerende presentatie vanuit haar eigen studio. Mooie aanknopingspunten als je te maken krijgt met verandering en zo toepasbaar in dit Covid tijdperk. Wat een sterke vrouw. Chapeau en zeker een aanrader. 

  Simone Boogaard
  Simone BoogaardDirecteur Projecten Metro en Tram | Gemeente Amsterdam
 • VOOR EEN TOPWEBINAR DIE BIJ (JOU) BLIJFT Als er iemand is die vanuit de praktijk kan vertellen hoe valt om te gaan met veranderingen, dan is dat Joyce wel. Haar indrukwekkende levensverhaal staat daar borg voor. Energierijk inspireert zij in haar webinar. Over veerkracht, over kansen en over wendbaarheid. Voor organisaties en belangrijker nog: voor de mensen die er werken. Haar motto: onderuit of vooruit. Wat heb ik er ontzettend veel en blijvend van geleerd!

  Arri Hartog
  Arri HartogDirecteur Gemeentebelastingen en basisinformatie & Onderzoekscentrum | Drechtsteden
 • Inhoudelijk een prachtig en aansprekend verhaal met veel aanknopingspunten voor eigen handelen. Daarnaast zag het webinar er prachtig uit met allerlei visuals. Echt een aanrader!

  Noëlle Uilenburg
  Noëlle UilenburgManager R&D | NSDSK

Nieuwsgierig naar wat Joyce als inspirerende spreker voor jouw evenement of bijeenkomst kan betekenen?

Wil je jouw publiek, team of organisatie eens op een andere manier inspireren en activeren? Boek Joyce als inspirerende spreker, zij weet thema’s als verandering, wendbaarheid, mindset, veerkracht, duurzame inzetbaarheid, samenwerken, leiderschap en diversiteit & inclusie als geen ander te verweven in motiverende lezingen, keynotes en/of workshops.

Informeer naar de mogelijkheden. Elk bedrijf is anders en doorloopt daarmee ook haar eigen veranderproces. Doordat Joyce zich vooraf in haar publiek verdiept staat jullie verandering altijd centraal in haar verhaal.

Meer opdrachtgevers over Joyce als inspirerende spreker

 

Sanne Scholten

Ik denk dat het nog nooit zo stil is geweest op ons kantoor. Joyce heeft natuurlijk een bijzonder persoonlijk verhaal, maar ze is bovendien een zeer goede spreker, met rust, emotie en humor. Ik vond het heel bijzonder en de collega’s met mij. Als je op zoek bent naar een verhaal over persoonlijke keuzes en kracht, over zelf regie nemen, en over de positieve kant van negatieve ervaringen: vraag Joyce!

Sanne Scholten
Directeur-Bestuurder | LKCA

Dave Venmans

Het verhaal van Joyce raakte me diep. Een voorbeeld hoe je vanuit je eigen kracht dromen waar kunt maken, valt en opstaat, kwetsbaarheid toont en samenwerkt om doelen te behalen.
Joyce weet je echt mee te nemen in haar verhaal en te laten voelen dat niets onmogelijk hoeft te zijn.

Dave Venmans
COO Business Support Functions | KPMG

Mattijs Hooglander

Joyce neemt je op een heel persoonlijke wijze mee in haar leven en wat verandering voor haar betekent. Anders kijken naar kansen en anders omgaan met bedreigingen. En als zij dat kan, dan is het voor velen van ons een koud kunstje. 

Mattijs Hooglander
CEO | ABN Amro Pensioenfonds

Dick Visser

Joyce heeft op een hybride event op een goede manier verbinding kunnen maken met honderden aangesloten ondernemers via een live stream. Met haar persoonlijke verhaal komt ze ook online “echt” binnen. Op krachtige wijze en zonder enig zelfmedelijden weet ze te inspireren. Uit haar verhaal kan iedereen op eigen wijze kracht halen.

Dick Visser
Manager Bedrijven | Rabobank

Menno Aardewijn

Wat mij bij Joyce als spreker opviel is de ‘kalmte’ en ‘helderheid’ waarmee ze over de kwetsbaarheid in haar persoonlijke leven spreekt. Tegelijkertijd gidst ze je als toehoorder met haar woorden ongemerkt naar diepten in je gevoel waar je ook je eigen kwetsbaarheid beleeft en meestal niet snel mee voor de dag zal komen. Haar hele verhaal is een krachtige uitnodiging om dát juist wel te doen, omdat het je leven én werk veel meer diepgang en betekenis geeft en deuren opent die anders niet opengaan.
Een aanrader voor wie naar een spreker zoekt die weet te motiveren én te verbinden.

Menno Aardewijn
Business Consultant | UWV

Robert Schulze

Het verhaal dat Joyce brengt is ontroerend en tegelijkertijd humoristisch en inspirerend. Joyce laat je op geheel eigen wijze toe in haar wereld. Hierbij laat ze zien hoe ook jij jouw uitdagingen en veranderingen te lijf kunt gaan.

Robert Schulze
Business coach en Partner | The Growth Factory

Annemarij Bouma

Wat een inspirerend verhaal! Hoe sta jij in het leven? Hoe ga jij om met alle veranderingen? We hebben er allemaal mee te maken, de wereld verandert in rap tempo. Ik kan je verzekeren dat iedereen kan leren van hoe Joyce omgaat met veranderingen en in het leven staat! Een pakkend en inspirerend verhaal. Zet iedereen aan het denken.

Annemarij Bouma
Teammanager | Rabobank Utrecht

Joop Jansen

Ik heb zelden een presentatie meegemaakt die zo ‘spot on’ was, die echt aanzet tot verandering en inspireert. Niet alleen is Joyce een ijzersterke spreker, maar zij is ook in staat om mensen te inspireren aan de hand van persoonlijke levenslessen. Joyce is authentiek en straalt een energie uit die onbeschrijflijk is. Ik ben zeer dankbaar dat ik de presentatie van Joyce heb mogen ervaren. Professioneel en uiterst inspirerend.

Joop Jansen
Chief Legal Officer | Partner in Compliance

Quinten Fraai

Ik heb met bewondering naar haar verhaal geluisterd. Het is een authentiek verhaal, zonder zelfmedelijden en mét optimisme en positiviteit gebracht. Juist dát maakt het zo’n krachtig en inspirerende ervaring voor haar toehoorders. Ik wens Joyce nog veel meer toehoorders toe!

Quinten Fraai
CEO | Monuta

Guy Buck

Joyce heeft op inspirerende wijze haar verhaal live verteld aan 200 medewerkers van Aafje tijdens ons jaarlijks kennispodium. Wow! Velen waar echt zichtbaar en hoorbaar geraakt. Tevens was Joyce de dagvoorzitter van dit kennispodium waarin ze mij vakkundig interviewde en het geheel soepel leidde. Een inspirerende vakvrouw!

Guy Buck
Voorzitter Raad van Bestuur | Zorgonderneming Aafje

Simone Astrid Jonker

Met haar persoonlijke en professionele aanpak, hét voorbeeld van wendbaarheid en weerbaarheid. Een bron van inspiratie voor managers en medewerkers in een veranderende wereld!

Astrid Jonker
Director Human Resources | Port of Rotterdam

Florien de Nijs

Joyce is een doorzetter, ambitieus en inspirerend. Je blijft luisteren en gaat mee in haar energie. Ze laat je stilstaan en beseffen wat echt belangrijk is.

Florien de Nijs
Chief HR Officer | Exact