WEBINAR | LEZING | INSPIRATIESESSIE

Hoe neem je de regie en zie jij veranderingen als kansen? Tijdens mijn webinar of lezing deel ik mijn persoonlijke verhaal over mijn leven met het Ushersyndroom waardoor ik steeds slechter ga horen en zien. Hoe ik omga met dit continue veranderproces en toch steeds weer kansen weet te vinden. Kortom: hoe ik mijn persoonlijke uitdagingen heb kunnen ombuigen van een bedreiging naar een kans. Ik deel mijn persoonlijke inzichten en diverse theorieën op het gebied van de psychologie van veranderen waardoor ik altijd zelf de regie houd in mijn leven en iedere verandering aan kan. Deze inzichten zijn universeel en voor iedereen toepasbaar, zowel in je werk- als in je privéleven.

Ik geef de mensen in mijn publiek richting en concrete handvatten om hun unieke talenten te ontdekken. Ze ervaren dat elke verandering de katalysator of voedingsbodem kan zijn voor toekomstige kansen en successen. Voor henzelf en dus voor hun (veranderende) organisatie.
Gegarandeerd dat zij én jij geïnspireerd jouw (digitale) deur weer binnenlopen.

In mijn lezing kan een workshopelement worden verwerkt, ongeacht de grootte van het publiek. Het verrijkende inzicht kunnen jouw mensen direct en eenvoudig in de praktijk toepassen, zowel persoonlijk als in hun werk/team. Door deze vragen doet iedereen ook aan zelfreflectie en een vertaling van mijn verhaal naar hun eigen situatie. Ik leg ook aan de hand van diverse salestheorieën uit wat de impact is van dit inzicht op jouw leiderschapsstijl, samenwerking en gunfactor.

De hoofdthema’s in mijn verhaal zijn:

Verandering | Wendbaarheid | Duurzame inzetbaarheid | Kwetsbaarheid | Leiderschap | Samenwerken

In mijn speciaal ontwikkelde webinar ‘De groeikansen van verandering’ neem ik de mensen in mijn publiek mee in hoe een ‘agile mindset’ te ontwikkelen.

Ik ben ook te boeken voor inspiratiesessies waarbij mijn lezing is aangevuld met een experience of een leiderschapssessie.

Samen kom je sneller én verder: Ga letterlijk in de schoenen van mensen met het Ushersyndroom staan en ervaar thema’s zoals leiding geven, hulp vragen, controle, samenwerken, communicatie en zien wat de ander nodig vanuit een heel ander perspectief.

Ik verzorg ook leiderschapssessies met een interactieve opdracht. Het resultaat: een tastbaar startpunt voor jouw visie op jouw leiderschapsrol en tevens reminder voor de realisatie ervan.

LEIDINGGEVENDE PROFESSIONALS

Als we de voorzichtige voorspellingen moeten geloven, verandert binnen tien jaar een kwart van ons werk als gevolg van de robotisering. Dat betekent dat een groot deel van de mensen in jouw organisatie te maken krijgt met digitalisering en boventalligheid. En wellicht staat jouw organisatie voor nog andere uitdagingen. Hoe krijg jij jouw mensen mee in veranderprocessen? Hoe gaan zij hier mee om? En in hoeverre sta jijzelf, als voorbeeld voor jouw mensen, open voor veranderingen?

VAKINHOUDELIJKE & UITVOERENDE PROFESSIONALS

Hoe ga jij om met veranderingen, al dan niet onverwacht? Wanneer bepalen angst en weerstand het verloop van jouw verdere carrière en leven? Wacht je tot de noodzaak voor jou beslist of neem je zelf initiatief en leiding over jouw toekomst?
Ik help medewerkers unieke talenten ontdekken en duurzaam inzetten. En zo een stevige basis creëren voor groei en impact. En dus kansen. Zowel persoonlijk als professioneel.

Elk bedrijf is anders en doorloopt daarmee ook haar eigen veranderproces.
Doordat ik mij vooraf in mijn publiek verdiep staat jullie verandering altijd centraal in mijn verhaal.

Mijn lezing is mogelijk in het Nederlands of Engels en duurt ongeveer 30-45 minuten, of 75-90 minuten indien uitgebreid met het workshopelement.

Een inspiratiesessie duurt 1 of meerdere dagdelen en bestaat uit een lezing, aangevuld met een workshopelement, een experience waarbij het publiek letterlijk in de schoenen van mensen met het Ushersyndroom gaat staan of een interactieve leiderschapssessie met opdrachten. Tevens kan ik de presentatie van de dag verzorgen.

Als conceptdenker denk ik graag mee met de totale invulling van je evenement of bijeenkomst.

Ik ben ontzettend trots op de mooie samenwerkingen met en reacties van onder andere:

 • Ik denk dat het nog nooit zo stil is geweest op ons kantoor. Joyce heeft natuurlijk een bijzonder persoonlijk verhaal, maar ze is bovendien een zeer goede spreker, met rust, emotie en humor. Ik vond het heel bijzonder en de collega’s met mij. Als je op zoek bent naar een verhaal over persoonlijke keuzes en kracht, over zelf regie nemen, en over de positieve kant van negatieve ervaringen: vraag Joyce!
  Sanne ScholtenDirecteur LKCA
 • Joyce is een doorzetter, ambitieus en inspirerend. Je blijft luisteren en gaat mee in haar energie. Ze laat je stilstaan en beseffen wat echt belangrijk is.
  Florien de NijsHR Director KPMG Nederland
 • Een groep mensen toespreken is één ding maar een groep mensen weten te raken, inspireren en in beweging krijgen, is een expertise. Joyce heeft ons laten zien dat iedereen unieke talenten en mogelijkheden heeft.
  Marianne Schimmel Business Consultant UWV
 • De manier waarop Joyce het team geïnspireerd heeft was fenomenaal. Wat ik het meest gewaardeerd heb in onze samenwerking is dat Joyce graag meedenkt in het bereiken van ons doel. Ook als dit betekent dat ze haar aanpak moet veranderen om van meerwaarde te zijn deed ze dat graag. Bij ons betekende dat het begeleiden van een ervaring. De ideeën vlogen over de tafel en een echte “can-do” attitude was daarbij van grote impact. We hebben als gevolg niet alleen geluisterd & gevoeld, maar ook zeker ervaren hoe het (een klein beetje) is om in Joyce haar schoenen te lopen. Gedurende het hele proces en sessie was Joyce actief mensen bij het verhaal aan het betrekken en oprecht geïnteresseerd in wat het voor hen betekende. De eind evaluatie van haar sessie was ontzettend goed met een 4.8 uit 5 (85 deelnemers). Absoluut een aanrader dus!
  Jelle KleijnMedical Affairs Lead Amgen
 • Joyce laat zien hoe je vanuit je eigen kracht dromen waar kunt maken, kwetsbaarheid toont en samenwerkt om doelen te behalen. Ze weet je echt mee te nemen in haar verhaal en te laten voelen dat niets onmogelijk hoeft te zijn.
  Dave VenmansCOO Business Support Functions KPMG
 • Ik heb zelden een presentatie meegemaakt die zo 'spot on' was, die echt aanzet tot verandering en inspireert. Niet alleen is Joyce een ijzersterke spreker, maar zij is ook in staat om mensen te inspireren aan de hand van persoonlijke levenslessen. Joyce is authentiek en straalt een energie uit die onbeschrijflijk is. Ik ben zeer dankbaar dat ik de presentatie van Joyce heb mogen ervaren. Professioneel en uiterst inspirerend.
  Joop JansenChief Legal Officer | Partner in Compliance
 • Wat mij bij Joyce als spreker opviel is de ‘kalmte’ en ‘helderheid’ waarmee ze over de kwetsbaarheid in haar persoonlijke leven spreekt. Tegelijkertijd gidst ze je als toehoorder met haar woorden ongemerkt naar diepten in je gevoel waar je ook je eigen kwetsbaarheid beleeft en meestal niet snel mee voor de dag zal komen. Haar hele verhaal is een krachtige uitnodiging om dát juist wel te doen, omdat het je leven én werk veel meer diepgang en betekenis geeft en deuren opent die anders niet opengaan. Een aanrader voor wie naar een spreker zoekt die weet te motiveren én te verbinden.
  Menno AardewijnBusiness Consultant | UWV
 • Fenomenale performance!
  Albert ArpCEO Jaarbeurs
 • Wat een inspirerend verhaal! Hoe sta jij in het leven? Hoe ga jij om met alle veranderingen? We hebben er allemaal mee te maken, de wereld verandert in rap tempo. Ik kan je verzekeren dat iedereen kan leren van hoe Joyce omgaat met veranderingen en in het leven staat! Een pakkend en inspirerend verhaal. Zet iedereen aan het denken.
  Annemarij BoumaTeamleider Rabobank Utrecht
 • Joyce inspireert vanaf de eerste seconde. Wat een voorbeeld hoe je zelf richting kunt geven aan je carrière of leven. Als spreker heb ik haar meerdere malen mogen horen en iedere keer was er weer dat kippenvel moment. Mocht je aan de slag gaan met je team, ze willen laten inspireren en tot nadenken zetten, dan is Joyce degene die je zoekt.
  Joost van de KampHR Director Jaarbeurs
 • Indrukwekkend en inspirerend. Je kon in de zaal een speld horen vallen.
  Jan PolDirecteur BO Ecare
 • Sterk verhaal, knap hoe Joyce een relatief grote groep zo betrokken krijgt. Goed dat er ook een opdracht in zit voor de luisteraars, hiermee wordt de sessie ook persoonlijk.
  Hilbrand KlijnstraTeammanager Aegon

Nieuwsgierig naar wat ik voor jouw evenement of bijeenkomst kan betekenen?

Neem dan rechtsreeks contact op via info@joycederuiter.nl of mijn contactpagina.
Ik werk ook samen met Ctaste, Locaties met meerwaarden en de boekingsbureaus De V.I.P. Fabriek, De Spreker, ZijSpreekt, Spreek-buis, Athenas en TopSpeakers.