Spreker Verandermanagement

Maak kennis met Joyce

Spreker verandermanagement
Joyce de Ruiter

Simone Astrid Jonker | HR Director Port of Rotterdam "Hét voorbeeld van wendbaarheid en weerbaarheid. Een bron van inspiratie voor managers en medewerkers in een veranderende wereld!" Joyce de Ruiter spreekt over hoe leiding te geven aan verandering, van jezelf en anderen. Als spreker over verandermanagement combineert ze de beste inzichten uit de psychologie met haar krachtige levensverhaal.

Ben jij een lijder of een leider?

Als spreker over verandermanagement inspireert Joyce professionals hoe zij het beste leiding kunnen geven aan verandering van zichzelf en hun veranderende organisatie.

Joyce heeft al veelvuldig bewezen bij diverse organisaties dat iedere verandering de voedingsbodem en katalysator kan zijn voor toekomstige kansen en successen.

De angst en weerstand voor verandering wordt omgezet in een wendbare mindset om veranderingen die men, mogelijk, als een bedreiging ervaart anders te bekijken en te zien als groeikansen.

Boek Joyce als spreker verandermanagement en:

  • Ontdek hoe jij inspirerend leiderschap kan tonen in tijden van verandering;
  • Word je bewust van de voorbeeldrol die je hebt, als het gaat met omgaan met verandering of tegenslag;
  • Ontwikkel een Growth Mindset bij jezelf en je omgeving;
  • Krijg inzichtelijk hoe jij mensen motiveert het maximale uit zichzelf te halen;
  • Ontdek dat je samen sneller bent én verder komt;
  • Vergroot het eigenaarschap in jouw organisatie zodat jullie de groeikansen van verandering zien en benutten.

Spreker verandermanagement

Haar beste persoonlijke inzichten worden gecombineerd met de psychologie van veranderen. Zo houdt zij op verrassende wijze én met een vleugje humor wekelijks honderden (zorg)professionals, managers, ondernemers en hun medewerkers dezelfde spiegel voor met de vraag: Gaan we onderuit of vooruit?

Iedere keynote is op maat gemaakt want elke organisatie doorloopt haar eigen veranderingsproces. Doordat Joyce zich vooraf in haar publiek en de actualiteiten in de markt verdiept, staat jullie verandering altijd centraal in haar verhaal.

Als spreker verandermanagement spreekt Joyce over de thema’s:

Verandering | Wendbaarheid | Veerkracht | Leiderschap | Kwetsbaarheid | Samenwerken | Inspireren & Motiveren | Mindset

Leidinggeven aan eigen veranderingsproces

Veranderingen krijgen we allemaal op ons pad en doen een beroep op onze persoonlijke wendbaarheid. Voor Joyce was dit op haar zestiende toen ze een diagnose kreeg die haar toekomstperspectief ingrijpend veranderde: “Je hebt het Ushersyndroom waardoor je langzaam doof én blind wordt”. Het veranderingsproces waar zij in leeft, stelt haar steeds weer voor de keuze: hoe ga ik hier mee om?

Na jaren te hebben gewerkt in diverse functies in het bedrijfsleven runt ze nu haar eigen bedrijf als spreker, inspirator en auteur. Want zoals zij zelf zegt: “Ik hoef niet te kunnen zien om een visie te hebben én ik hoef niet te kunnen horen om gehoord te worden.”

Spreker verandermanagement, trainer én coach

Naast inspirerende spreker is Joyce ook trainer en coach bij de Speakers Club waar ze sprekers en business leaders begeleidt naar hun next level in spreken.

Inspireer jij als je spreekt? Uit onderzoek van Forbes blijkt dat 70% van de ondervraagden presentatie skills ziet als een essentiële vaardigheid voor succes in je carrière. Bij de Speakers Club begeleiden wij in het verbeteren van spreekvaardigheden en het vergroten van jouw impact als leider.

Het managen van een verandering

Churchill zei het al: ‘Never waste a good crisis’.
Een ingrijpende of gedwongen verandering kan ook worden benut om op een versnelde manier dingen anders en wellicht beter te doen. Het vraagt alleen een flink portie wendbaarheid en weerbaarheid om je aan te passen aan de verandering en met uitdagingen om te gaan.

Joyce de Ruiter spreker verandermanagement Koepelgevangenis

Mijn opdrachtgevers als spreker verandermanagement

Wendbaarheid en weerbaarheid?

Het vermogen om je aan te passen, nieuwe ideeën te omarmen en innovatieve oplossingen te vinden, dát is wendbaarheid. In de praktijk betekent dit dat een organisatie flexibel is om in te spelen op de behoeften van haar klanten en effectief te reageren op veranderingen en ontwikkelingen in de markt. De eerste stap is het ontwikkelen van je weerbaarheid. Dat verwijst naar het vermogen om te kunnen omgaan met tegenslagen, stressvolle situaties of uitdagingen. Het laat je leren van de ervaring welke je meeneemt in het behalen van je doelen. Een sterke weerbaarheid zorgt ervoor dat je als organisatie kunt omgaan met bijvoorbeeld weerstand van medewerkers, tegenvallende resultaten of wijziging van de strategie.

Weerstand

In ieder veranderingsproces stuit je op weerstand, bij jezelf of anderen, je komt allerlei beren op de weg tegen of mensen die een andere visie hebben dan jij. Hoe ga je het gesprek aan met jezelf of je medewerkers? Is er ruimte voor stilstaan bij het verlies dat bij de verandering komt kijken, of denk je ‘als we het er niet over hebben, dan is het er niet’?
Het gaat om met welke lens je kijkt naar de verandering en de mogelijkheden die juist in zo’n situatie ontstaan.

Elkaar versterken

Wendbaarheid en weerbaarheid vullen elkaar aan en versterken elkaar. En het goede nieuws: het zijn vaardigheden die ontwikkeld kunnen worden! De eerste stap is bewustwording en inzicht. Als spreker verandermanagement neemt Joyce je mee in hoe je inspirerend leiderschap toont zodat jij, en je organisatie, de groeikansen zien én benutten van iedere verandering.

Reacties na optredens als spreker verandermanagement

Mark Bijen

Een indrukwekkend verhaal door een indrukwekkende vrouw. Joyce is niet zo maar een spreker. Joyce is een bijzondere spreker. Als je je zo kwetsbaar kunt en durft op te stellen dan gebeurt er echt iets in de zaal. Joyce weet haar persoonlijke verhaal perfect te combineren met, in ons geval de Internationale Vrouwendag en het onderwerp diversiteit & inclusie. Als je als mede organisator van het evenement alleen maar positieve reacties krijgt en hoort dat mensen erg onder de indruk zijn. Dan weet je dat er iets moois op het podium heeft plaatsgevonden!

Mark Bijen review lezing inspirerende spreker diversiteit inclusie
Mark Bijen
Secretaris InclusieAdviesRaad en JongNVWA | NVWA

Peter Visser

Joyce heeft met haar persoonlijke, inspirerende en enorm krachtige verhaal 300 leidinggevenden en mijzelf diep geraakt. De insteek betrof wendbaarheid en hoe je daar vanuit je innerlijke drive richting aan kunt geven. Joyce spreekt met tempo, flair en impact. Haar presentatie is persoonlijk en impactvol, en vol met rake boodschappen die zowel standalone als tezamen echt aanzetten tot anders denken en anders doen. Echt veruit de meest impactvolle spreker én boodschap

Peter Visser review lezing inspirerende spreker
Peter Visser
Program Manager | ABN Amro Bank

Vivienne de Leeuw

Indringend, persoonlijk, toepasbaar, kippenvel, toont de kracht van wat mogelijk is, opent je ogen. Enorm inspirerende keynote, gegeven door Joyce toegespitst op het thema Diversiteit & Inclusiviteit. Zij heeft op ongekende wijze het thema nieuw leven ingeblazen in onze organisatie. Aanrader!

Vivienne de Leeuw review lezing inspirerende spreker diversiteit inclusie
Vivienne de Leeuw
CFO | Port of Rotterdam

Lucien Engelen

Ik heb Joyce meegevraagd met een studiereis naar San Diego waar ze ook heeft gesproken op het NextMedHealth congres. De manier waarmee ze omgaat met haar uitdagingen is niets minder dan spectaculair. Ze weet het publiek mee te nemen op haar reis door hen door haar ogen te laten kijken en oren te laten horen en te boeien van begin tot eind. Zelfredzaamheid, veerkracht en vooral wendbaarheid zijn kernwaarden waarover zij met passie en ervaring spreekt.

Lucien Engelen review lezing inspirerende spreker
Lucien Engelen
Spreker en CEO | TransformHealth

Ellis Schrijvers

Joyce blies de zaal omver met haar krachtige en authentieke verhaal op het CNV-congres Toekomst van Werk. Haar ingrijpende relaas inspireert, zet aan tot denken en motiveert om direct aan de slag te gaan. Daarnaast is het fijn samenwerken met Joyce. Ze neemt de tijd om de opdracht te doorgronden, reageert snel en maakt haar presentatie tailor made. Kortom: een echte powerhouse, met wie je graag werkt.

Referentie - Inspirerend spreker Joyce de Ruiter - Ellis Schrijvers
Ellis Schrijvers
Communicatieadviseur | CNV

Inge van Herck

Tijdens ons symposium inspireerde Joyce tijdens haar dynamische en aangrijpende sessie: door gebruik te maken van onze wendbaarheid kan iedereen waarde halen uit elke levensgebeurtenis.
Je kan niet rondom de kracht en wendbaarheid die ze uitstraalt, op het podium en ook daarnaast. Een mindset die volledig aansluit bij onze eigen missie: het leven van onze gebruikers WAARDIGER en WAARDEVOLLER maken.

Referentie Inspirerend spreker Joyce de Ruiter Inge van Herck
Inge van Herck
Product Manager Ostomy Care | Hollister

Ralph van Disseldorp

Joyce zet een supersterk inhoudelijk verhaal neer. Dat heb ik meer mensen zien doen, maar de manier waarop ze dit doet is uniek. Zo krachtig in haar kwetsbaarheid. Zo vanuit haar eigen ervaring de verbinding makend met haar publiek. Ik sprak na haar presentatie diverse stoere collega’s die moesten toegeven dat ze met een brok in de keel hadden geluisterd.

Referentie Inspirerend spreker Joyce de Ruiter Ralph van Disseldorp
Ralph van Disseldorp
Hoofd communicatie/directie strategie | NVWA

Serge van Rooij

Joyce maakte direct indruk met haar verhaal. Je kon gedurende de hele presentatie een speld horen vallen. Dan weet je dat het qua impact wel goed zit…
Los van de indrukwekkende presentatie, is de hele samenwerking vanaf het eerste contact en voorbespreking tot en met nazorg uiterst professioneel.

Referentie Inspirerend spreker Joyce de Ruiter Serge van Rooij
Serge van Rooij
Trainer & Teamleider Bex*Impact Academy | Auteur ‘Waar laat ik mijn handen’

Dirkjan van Zoelen

From the beginning till the end the audience was amazed by the live changing story of Joyce. By mirroring, asking questions and telling a very honest story she was able to influence the thinking process of the audience. Because of her lecture my day and week became very valuable and it gave me an energy boost in the transformation which we are in at this moment.

Review Inspirational speaker Joyce de Ruiter Dirkjan van Zoelen
Dirkjan Zoelen
Manager R&D | Aspen Pharma

Eric van Deursen

Joyce managed to have 200+ colleagues to be silent for almost one hour. Many afterwards came to me and mentioned this was the most impactful story they’ve ever heard. I would therefore absolutely recommend Joyce might you want to organize an event around change, agility, real value. In one word: amazing!

Eric van Deursen
Partner KPMG

Rik Claes

Joyce heeft ons op een ongelofelijke manier geïnspireerd. Iedereen beleefde haar authenticiteit en kwetsbaarheid, maar ook moed en kracht. Iedereen zal zich deze voordracht altijd blijven herinneren en hierdoor proberen om het slachtofferschap wat los te laten. Dank je Joyce , je was geweldig.

Rik Claes
CEO | Benedenti Group

Hilbert de Vries

Als je Joyce als spreker uitnodigt weet je een ding zeker; haar verhaal en presentatie maken van begin tot eind diepe indruk. Zelden een uur meegemaakt met zoveel impact en waarde!

Hilbert de Vries
Bestuursvoorzitter | SSOE

Pascal Heynen

We waren onder de indruk van Joyce haar levensverhaal en de lessen die ze op een open, kwetsbare maar zeker ook krachtige manier met ons deelde. Ook de wijze waarop zij dit weet te vertellen vind ik bijzonder: beeldend, indruk-wekkend èn relativerend. Joyce heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Zij heeft ons daarmee na een lange periode van vooral digitaal werken en onderwijs verzorgen, een prachtige dosis levenslust bezorgd.

Pascal Heynen
Directeur Academie Gezondheidszorg | Saxion Hogeschool

Dave Venmans

Het verhaal van Joyce raakte me diep. Een voorbeeld hoe je vanuit je eigen kracht dromen waar kunt maken, valt en opstaat, kwetsbaarheid toont en samenwerkt om doelen te behalen.
Joyce weet je echt mee te nemen in haar verhaal en te laten voelen dat niets onmogelijk hoeft te zijn.

Dave Venmans
COO Business Support Functions | KPMG

Guy Buck

Joyce heeft op inspirerende wijze haar verhaal live verteld aan 200 medewerkers van Aafje tijdens ons jaarlijks kennispodium. Wow! Velen waar echt zichtbaar en hoorbaar geraakt. Tevens was Joyce de dagvoorzitter van dit kennispodium waarin ze mij vakkundig interviewde en het geheel soepel leidde. Een inspirerende vakvrouw!

Guy Buck
Voorzitter Raad van Bestuur | Zorgonderneming Aafje

Florien de Nijs

Joyce is een doorzetter, ambitieus en inspirerend. Je blijft luisteren en gaat mee in haar energie. Ze laat je stilstaan en beseffen wat echt belangrijk is.

Florien de Nijs
Chief HR Officer | Exact

Quinten Fraai

Ik heb met bewondering naar haar verhaal geluisterd. Het is een authentiek verhaal, zonder zelfmedelijden en mét optimisme en positiviteit gebracht. Juist dát maakt het zo’n krachtig en inspirerende ervaring voor haar toehoorders. Ik wens Joyce nog veel meer toehoorders toe!

Quinten Fraai
CEO | Monuta

Simone Boogaard

Op het laatste moment moest onze bijeenkomst, vanwege de Coronamaatregelen, digitaal. Zonder problemen pakte Joyce dit op. Zeer professionele en inspirerende presentatie vanuit haar eigen studio. Mooie aanknopingspunten als je te maken krijgt met verandering en zo toepasbaar in dit Covid tijdperk. Wat een sterke vrouw. Chapeau en zeker een aanrader. 

Simone Boogaard
Directeur Projecten Metro en Tram | Gemeente Amsterdam

Joost van de Kamp

Joyce inspireert vanaf de eerste seconde. Wat een voorbeeld hoe je zelf richting kunt geven aan je carrière of leven. Als spreker heb ik haar meerdere malen mogen horen en iedere keer was er weer dat kippenvel moment. Mocht je aan de slag gaan met je team, ze willen laten inspireren en tot nadenken zetten, dan is Joyce degene die je zoekt.

Joost van de Kamp
HR Director | Jaarbeurs

Marc Hogenbirk

Yesterday, we brought together over 90 of our worldwide operating ProQRians for an online seminar on ‘change’ led by Joyce de Ruiter. In a very elegant and upmost innovate way, Joyce teached us how to master a mindset needed to embrace change and how to overcome managerial obstacles hampering transformations. All of us were captivated and inspired by Joyce. Everyone has a story to tell, but definitely not one like hers! We would love to host Joyce again soon! Thanks Joyce!

Marc Hogenbirk
Director Digital Health Technologies | ProQR

Mark de Witte

Zeer indrukwekkend verhaal waarin Joyce haar persoonlijke levenservaringen op een zeer kwalitatieve en relevante manier koppelt aan concrete bedrijfs -cultuur adviezen en persoonlijke levenslessen. Niet eerder in mijn ruim 30 jaar bedrijfservaring zo’n indrukwekkende en relevante presentatie gehoord of gezien. Weet zeker dat niemand van de aanwezigen dit verhaal zal vergeten en ben er van overtuigd dat zowel ons bedrijf als iedere toehoorder hier iets goeds mee kan doen in de toekomst. Voor ieder bedrijf dat een goede bedrijfscultuur serieus neemt kan ik een presentatie door Joyce van harte aanbevelen.

Mark de Witte
CEO | De Kuyper Royal Distillers

Simone Astrid Jonker

Met haar persoonlijke en professionele aanpak, hét voorbeeld van wendbaarheid en weerbaarheid. Een bron van inspiratie voor managers en medewerkers in een veranderende wereld!

Astrid Jonker
Director Human Resources | Port of Rotterdam

Joyce als spreker verandermanagement in de media

MEER
MEDIA

inspirerende spreker media

Je kunt niet het slachtoffer zijn van de verandering,
alleen van je houding.

Joyce de Ruiter

Boek: Niet horen Niet zien Niet zwijgen

Als Joyce zeventien is, zegt een arts tegen haar dat ze niet van waarde zal zijn voor de maatschappij. Hij suggereert dat ze maar een taal moet gaan leren. "Dan kun je misschien een keer een boek vertalen." Meer zit er voor haar niet in, is zijn boodschap.

Ze heeft nooit een boek vertaald, wel een geschreven. En wát voor een. Want dat ze straks niet meer kan horen of zien, hoeft niet te betekenen dat ze ook zal zwijgen.

Een prachtig verhaal over levenshaast, acceptatie en mindset.